Tweede golf corona-infecties

BiJeVa vzw blijft opnieuw voorlopig anders bereikbaar om de corona-infecties te beperken

We gaan voor de behoedzame aanpak: contacten beperken en zeer uitzonderlijk contact in binnen ruimten, zelfs als er voldoende ruimte is!. Vanuit haar kantoor op de vestigingsplaats te Zottegem en met gesloten deur voorlopig tot eind maart 2021 blijft BiJeVa richting geven om de band met haar huishoudens te onderhouden. Onder toezicht van onze bezielster gaat het er vooral om op de juiste manier laten verder werken van: BiJeVa-Koeriers; - Geluk Coach; - Beeldbeller en - Muiswerker Uitleendienst.

BiJeVa blijft tijdelijk anders bereikbaar.


Anny kan, door de tweede golf corona-infecties en zelf door haar leeftijd behorend tot de meest kwetsbare groep, terug niet zomaar bij haar gezinnen langs gaan. Daarom heeft Anny met een kern van de vrijwilligers opnieuw onderstaande initiatieven genomen.

Onze bezielster Anny blijft bereikbaar en beschikbaar
Zij laat dat ook telefonisch weten en geeft daar uitleg over aan de gezinnen


Anny heeft gekozen om het onderscheid te maken tussen medische veiligheid en sociale veiligheid
Het is haar overtuiging dat dit het juiste is om te doen en dat ze op deze manier het beste van betekenis kan blijven voor ouders en hun kinderen. Wel of niet naar je ouder(s) en hun kind(eren) gaan is niet zwart-wit. Er zijn ouders of kinderen die, net zoals Anny een kwetsbare gezondheid hebben of die besmet zijn (geweest). Het is dus natuurlijk ook haar zorg dat zo veilig mogelijk te doen. Er wordt dus gekeken wat wel mogelijk en passend is. Soms is dat een gesprek in de deuropening of een kortstondig moment achter de voordeur of een wandeling in de buurt… en steeds met inachtneming van veiligheidsmaatregelen, soms zijn dat de onderstaande initiatieven.

Een dagelijks spreekmoment en beeldmoment
- VOOR EEN LUISTERGESPREK OF GEWONE BABBEL MET OUDER(S) OF HUN KIND(EREN),
kan je het berichtje "Anny bel mij eens op", versturen via sms, messenger of whatsapp sturen naar 0499 24 54 36. (messenger en whatsApp maken gebruik van de internetverbinding van je telefoon, zodat je sms-kosten kunt vermijden), Anny belt je daarna onmiddellijk terug!
Dat kan 7/7 dagen van 13.00u. tot 14.00u.

Beeldcoachen
- VOOR PROBLEMEN OM STRESS HANTEERBAAR TE HOUDEN OF OM DEZE TIJD SAMEN MET DE KINDEREN GOED DOOR TE KOMEN,
kan je 7/7 het berichtje "Isabelle bel mij eens op" versturen via sms, messenger of whatsapp", sturen naar 0471 46 00 71. Gelukscoach Isabelle en hoofdbegeleidster bij BiJeVa, belt je daarna onmiddellijk op! Heb je geen messenger of whatsApp op je smartphone, geen nood Isabelle helpt je stap voor stap bij de installatie ervan. Daarna krijg je de tips tijdens het beeldbellen met haar
- NU HET BIJEVAHUIS TIJDELIJK OP SLOT IS KUNNEN OUDER(S) DIE IN CONTACT WILLEN KOMEN MET LOTGENOTEN,
het smsje "Isabelle ik zoek contact met lotgenoten", sturen naar 0471 46 00 71. Van zodra er 2 tot maxium 8 aanvragen binnen zijn, belt Isabelle elke betrokken ouder op om een moment af te spreken voor een live video chatting en om voor wie nog geen messenger of whatsApp op de smartphone heeft stap voor stap te helpen bij de installatie ervan!

Zorgbellen
- VOOR CORONAKOERIERS DIE CONTACTLOOS LEVEREN OF THUISHULP OM ALLEEN DE ERGSTE NOOD EN ELLENDE TE LENIGEN,
kan je het smsje "Anny help, bel mij eens op", eventueel aangevuld met "via messenger of facetime" te sturen naar 0499 24 54 36.
Dat kan 7/7 dagen van 09.00u. tot 22.00u.
Anny roept op om goed op elkaar te letten en bij haar aan de bel te trekken bij een niet-pluis gevoel. Naar noodzaak zal zij ventileren of uitzoeken waar je voor hulp terecht kan.
Praktische hulp lenigen wij contactloos en thuishulp geven wij als dat veilig kan. Vooraf wordt wel telefonisch goed navraag gedaan hoe noodzakelijk het is, of alle personen in het gezin goed gezond zijn (niemand koorts, hoest of ademhalingsproblemen of eventuele griep of verkoudheidsverschijnselen heeft) en of alle opgelegde voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus zoals hygiënische en voldoende afstand van elkaar houden (social distancing) kunnen en strikt zullen toegepast worden. 'Beter nu kiezen voor veiligheid i.p.v voor twijfel'.

Zeker tijdens de tweede golf corona-infecties blijven onze initiatieven zeer laagdrempelig vanaf het verzoek tot en met de dienstverlening.

Covid-vaccin ≠ aan het verdwijnen van het coronavirus
Vaccins zorgen voor de verschijning van antilichamen die de symptomen van Covid-19 onderdrukken en verminderen. Of die antilichamen ook het virus neutraliseren, is nog een groot mysterie. Met andere woorden: u kan het virus nog wel hebben en eventueel aan anderen doorgeven. Het duurt na een vaccinatie ook een tiental dagen eer het product ook echt werkt. Om een volledige groepsimmuniteit te garanderen, moet rond de 80 tot 90 procent van de bevolking het vaccin gekregen hebben.

 • Coronacrisis:
 • 1Bereikbaar?
 • 2Beschikbaar?
Page 1 of 3

AANKONDIGINGEN

 • Ambassadrice BiJeVa:
 • Slongs Dievanongs
 •  
 • Koning kwam op bezoek
  13 Juli 2016
 •  
 • Voor Pro Hulpverleners
 •  
 • Interview: Anny De Windt bezielster ‘BiJeVa’
 • Donatie - Bank: IBAN BE55 0015 0850 9644
 • Sponsoring