• Katstraat 15 - 9340 Lede
  • (+32) (0)499 24 54 36
  • info@gratisspullenzoekengeven.be
  • Bank: IBAN BE55 0015 0850 9644 - BIC GEBABEBB       KBO 0885.644.048 - RPR Dendermonde

Gratis spullen zoeken en geven

Veelgesteldevragen / PDF printwersie klik hier!

(de vraag 2x aanklikken en muispijl in de marge naast open gevouwen tekst plaatsen)

Het doel van de website gratisspullenzoekengeven, is mensen die het moeilijk hebben helpen en het hergebruik van spullen te stimuleren door aanbieders en vragers bij elkaar te brengen. Een van de belangrijkste aspecten daarbij is dat er geen (financiële) vergoedingen mogen worden gevraagd of geboden. Op gratisspullenzoekengeven, mogen daarom alleen producten en diensten worden aangeboden die daadwerkelijk gratis zijn. Het verkopen van producten op gratisspullenzoekengeven, is niet toegestaan.

Gratis spullen aanbieden of vragen op gratisspullenzoekengeven.be, kan erg gemakkelijk. Voordat u uw gratis spullen kunt aanbieden of vragen dient u echter wel eerst een ingevuld formulier als aanbieder of vrager naar ons te versturen. Na goedkeuring door ons gaan wij voor u een account registreren. Daarna ontvangt u per e-mail een bevestiging van de aanvaarding van uw aanbod of vraag, samen met het login en het wachtwoord van uw account. Door een account te registreren, kunt u namelijk inloggen en wanneer u dat heeft gedaan kunt u daadwerkelijk beginnen met het plaatsen van de advertentie die u invulde op het aan ons verzonden formulier. Wanneer u een advertentie plaatst moet u allereerst aangeven of u een product aanbiedt of juist vraagt (zoekt), kies daarom uit aangeboden of gezocht. Vervolgens kunt u een rubriek kiezen waarin u de advertentie wilt plaatsen. Daarna kunt u zelf een titel invoeren, het is daarbij aan te raden om duidelijke woorden en eventueel synoniemen van het product te gebruiken. Zo is u advertentie namelijk het beste vindbaar voor andere bezoekers van gratisspullenzoekengeven.be. Na het opgeven van de titel geeft u vervolgens een omschrijving van het product en tot wanneer uw advertentie geldig is. Tot slot kunt u kiezen of u een aantal foto's van het product wilt toevoegen. Dit is aan te raden, want de advertenties met foto's worden het meest bekeken. Nadat u alle benodigde gegevens heeft ingevuld kunt u de advertentie opslaan. De advertentie is vanaf dan online zichtbaar voor andere bezoekers. Na het plaatsen van uw gratis producten die u aanbiedt of vraagt (zoekt) op gratisspullenzoekengeven, kunt u verder via Mijn Account de advertentie beheren. U kunt dan aangeven wanneer het gratis product gereserveerd is, de advertentie wijzigen en zelf verwijderen.

Naast zelf een advertentie plaatsen waarin je aangeeft dat je bepaalde producten vraagt (zoekt) kun je ook op gratisspullenzoekengeven.be, gemakkelijk gratis producten zoeken. Je kunt dit onder andere doen door de zoekbalk te gebruiken. Deze vind je op de homepage. Je kunt dan zelf een trefwoord of product invoeren. Je krijgt dan advertenties te zien waarin gratis producten worden aangeboden door andere bezoekers van gratisspullenzoekengeven.be. Een andere manier om naar gratis producten te zoeken is door gebruik te maken van de productcategorieen die op de homepage staan.

Om misbruik tegen te gaan wordt iedereen die een advertentie wil plaatsen of op een advertentie wil reageren gevraagd een formulier in te sturen. Deze gegevens worden uiteraard nergens anders voor gebruikt en ook nimmer aan derden doorgegeven, verkocht of op andere wijze misbruikt. Een in te vullen formulier is te vinden op de homepage van bijeva.be [in: het hoofdmenu (knop ‘Steun’ – submenu knop ‘Gratis spullen zoeken en vragen’), het oranje BiJeVaNet Online vak en het open te klikken vak Aankondigingen BiJeVa].

Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten kunt naar de inlog pagina gaan en daar een nieuw wachtwoord opvragen. Om een nieuw wachtwoord te ontvangen dient u uw e-mailadres in te vullen en vervolgens op de blauwe button "Nieuw wachtwoord aanvragen" te klikken. Er wordt dan automatisch een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. Met uw nieuwe wachtwoord en e-mailadres kunt u vervolgens inloggen op gratisspullenzoekengeven.be.

Wanneer u op gratisspullenzoekengeven.be komt dient u altijd even op inloggen te klikken. Maar indien u de aanvink-optie om ingelogd te blijven heeft aangeklikt worden uw gegevens wel bewaard. Hierdoor hoeft u dus niet altijd uw inlogcodes bij de hand te hebben, want deze staan al voor u ingevoerd. Een klik op inloggen is dan voldoende.

Reageren op een advertentie kan door in te loggen en vervolgens bij de advertentie het vak "Reageer op deze advertentie" in te vullen. Wanneer u op "Verstuur" drukt zal vervolgens bij de adverteerder in het scherm verschijnen dat een reactie is overgemaakt aan bezielster mevrouw Anny De Windt. Deze zal dan weer telefonisch contact met u opnemen om te overleggen of u zelf of BiJeVa de spullen bij de aanbieder gaat ophalen. Daarna wordt er over het ophalen een e-mail bericht verzonden aan de aanbieder of wordt met de aanbieder daaromtrent telefonisch contact genomen. Daarna worden de afspraken per e-mail verzonden aan de aanbieder en de vrager. Je kan dus niet rechtstreeks met een plaatser van een advertentie reageren. Onze bezielster mevrouw Anny De Windt is steeds bemiddelaar tussen aanbieder en vrager.

De reacties op uw advertenties vindt u wanneer u inlogt en naar "Mijn Account" gaat. Alle reacties op uw advertenties worden verzameld bij "Ontvangen reacties". U kunt daar niet zelf reageren op de geïnteresseerden. Mensen in moeilijkheden waarmee wij een vertrouwensband hebben opgebouwd vinden het niet leuk dat wij hun persoonsgegevens overmaken aan een voor hen onbekende. Nadat onze bezielster Anny De Windt met de aanvrager (zoeker) overlegd heeft over het ophalen wordt daaromtrent telefonisch contact genomen met de aanbieder. Ook worden de afspraken per e-mail verzonden aan de aanbieder en de vrager.
Wanneer u geen reacties meer wil ontvangen op uw advertentie is het belangrijk dat u uw advertentie verwijdert. In uw persoonlijke account kunt u al uw advertenties bekijken, wijzigen en verwijderen.
Doet u ons die heeft gereageerd een plezier en beantwoord altijd alle reacties, ook als de spullen van de advertentie inmiddels weg zijn.

Vanuit Gratis spullen zoeken en geven worden e-mail berichten gestuurd voor de activering van een account, bij plaatsing of wijziging van advertenties en wanneer u een reactie krijgt op een advertentie. Indien deze e-mail berichten niet bij u binnenkomen dan wordt dat meestal veroorzaakt door anti-spam programma's. Hierdoor kunnen de e-mailberichten van Gratis spullen zoeken en geven in uw ongewenste e-mail map terecht komen. Hoewel die heel nuttig zijn houden ze ook wel eens onterecht e-mail berichten tegen. Omdat wij die instellingen op uw computer niet kunnen wijzigen zult u dat zelf moeten uitzoeken en eventueel de instellingen van het anti-spam programma wijzigen van uw e-mail programma. Wanneer u ook in deze map geen e-mailberichten van info@gratisspullenzoekengeven.be heeft ontvangen raden wij u aan contact met ons op te nemen.

Advertenties die niet aan onze regels voldoen worden door het team van Gratis spullen zoeken en geven verwijderd. Lees dus altijd eerst de regels voordat u een advertentie plaatst op Gratis op te Halen. Advertenties die in strijd zijn met de regels worden verwijderd. Wanneer u het gevoel heeft dat uw advertentie onterecht is verwijderd kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen de advertentie en handelingen nogmaals bekijken.

Wanneer u uw advertentie wilt wijzigen dient u eerst in te loggen. Wanneer u bent ingelogd kunt u uw persoonlijke account inzien. In uw persoonlijke account kunt u al uw advertenties bekijken, wijzigen en verwijderen. Let bij het verwijderen en wijzigen van advertenties wel op, want wanneer u een advertentie verwijdert of aanpast kunt u dit niet ongedaan maken.

Een account wijzigen of verwijderen kan door in te loggen en vervolgens onder "Mijn account" op "Bewerk profiel" te klikken. In uw profiel kunt u uw persoonlijke informatie aanpassen, zoals uw naam, postcode, provincie, stad en telefoonnummer. Wanneer u een ander wachtwoord wilt kunt u hier ook terecht. U kunt een nieuw wachtwoord opgeven en uw oude wachtwoord zelf veranderen. Wanneer u heeft besloten om uw account te verwijderen dient u in uw profiel te klikken op "Verwijder account". Uw profiel en advertenties zullen dan allemaal worden verwijderd van Gratis spullen zoeken en geven.

U kunt contact opnemen met Gratis spullen zoeken en geven. U kunt contact opnemen voor vragen, maar u kunt ons ook uw suggesties sturen. Wanneer u een klacht heeft kunt u ook contact met ons opnemen. Gaat de klacht over een advertentie? Dan kunt u ook gebruik maken van de rode "Niet oke" button die u onder elke advertentie vindt. Door hierop de klikken kunt u het team van Gratis spullen zoeken en geven op de hoogte stellen van de advertentie die in strijd is met de regels van Gratis spullen zoeken en geven. Het team van Gratis spullen zoeken en geven probeert altijd zo snel mogelijk op berichten te reageren.

Wanneer u een klacht heeft over een advertentie, bijvoorbeeld omdat deze niet aan de regels van Gratis spullen zoeken en geven voldoet, dan kunt u onderaan de betreffende advertentie op de rode 'Niet oke' button klikken. Op die manier wordt het team van Gratis spullen zoeken en geven op de hoogte gebracht van de advertentie. Ons team zal vervolgens beoordelen of de advertentie inderdaad niet op Gratis spullen zoeken en geven thuis hoort en besluiten of de advertentie verwijderd of aangepast moet worden. Gratis spullen zoeken en geven zal indien nodig contact opnemen met de adverteerder van de betreffende advertentie. U kunt ook gebruik maken van contact en op die manier uw klacht indienen.

Ja, op Gratis spullen zoeken en geven mag u alleen producten aanbieden die daadwerkelijk gratis zijn. Het is niet de bedoeling om producten aan te bieden waarvoor u een financiële vergoeding wilt. De producten zijn dan immers niet gratis, maar te koop. U kunt dan beter terecht op een website als Marktplaats. Advertenties waarin producten te koop worden aangeboden zullen uiteindelijk ook worden verwijderd door het team van Gratis spullen zoeken en geven.

We krijgen van vragers vaak de vraag hoe ze de meest recente advertenties kunnen bekijken. Bijvoorbeeld de advertenties die vandaag zijn toegevoegd, gisteren of vorige week. Hiervoor hebben we een zoekfilter aangemaakt dat gebruikt kan worden op de zoekresultaten pagina. Rechts op deze pagina zijn de advertenties te zien, met onder de postcode in groene letters de datum waarop de advertentie is toegevoegd. Links zijn filters te zien. Zo ook het filter "Datum". Onder dit filter staat de optie: Vandaag, gisteren, vorige week en alles. Door op vandaag te klikken worden alle advertenties die vandaag zijn toegevoegd getoond. Daarnaast wordt op de homepage ook een overzicht getoond van alle nieuwe advertenties. Deze zijn onder 'Meest recent' te zien in de bewegende fotogallerij.

Advertenties die niet aan onze regels voldoen worden door het systeem van Gratis spullen zoeken en geven geblokkeerd. Lees dus altijd eerst de regels voordat u een advertentie wil plaatsen op Gratis spullen zoeken en geven. Soms gebeurt het dat een legitieme advertentie per ongeluk niet door onze automatische spamfilter heen komt, dan zullen wij uw advertentie zo snel mogelijk deblokkeren. Wanneer u het gevoel heeft dat uw advertentie onterecht is geblokkeerd kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen de advertentie en handelingen nogmaals bekijken.

Veelgestelde vragen over: doel; producten aanbieden en vragen; account aanvragen om advertentie te plaatsen; advertentie wijzigen; reageren op advertentie ...