• Katstraat 15 - 9340 Lede
 • (+32) (0)499 24 54 36
 • info@bijeva.be
 • Bank: IBAN BE55 0015 0850 9644 - BIC GEBABEBB       KBO 0885.644.048 - RPR Dendermonde

Als je met een daguitstap bij wilt dragen, neem dan contact op met BiJeVa.

CONTACTEER ONS

Onze Uitstappen

Op Stap

met de kinderen en/of de ouders

UitstapAlgemeen

Om erbij te horen besteden wij ook, binnen onze financiële mogelijkheden, aandacht aan reguliere sociale participatie van deze kinderen en hun ouders. Naast een sinterklaas-, kerst- en nieuwjaarsfeest en buitenhuisvakanties organiseren wij tevens daguitstappen (al dan niet met sport- en cultuuractiviteiten) voor onze kinderen. Verder helpen we ook hun ouders aan een ontspannend en goedkoop dagje uit op maat. Naast het verzorgen van de boeking, helpen we hun ook met praktische zaken zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. Onderzoek naar de ontwikkeling van de facilitering van toerisme voor mensen in armoede (bron: Klik & Print - Steunpunt Vakantieparticipatie)

 

Aanbiedingen van bedrijven, verenigingen of private personen worden steeds in overweging genomen. Het kunnen voorbereiden en uitvoeren met vrijwilligers is een totaal bepalend aandeel bij de overweging om de daguitstap wel of niet op ons programma te zetten.

Op Uitnodiging

op stap met de kinderen

UitstapAangeboden

Daguitstap Gent op uitnodiging van Vriendenkring Pascal Verbeke - GENT.
De eerste uitstap die bezielster Anny De Windt dit jaar organiseerde voor ouders en kinderen die sociaal en maatschappelijk in de knel zijn geraakt omdat zij geconfronteerd worden met armoede, ging naar 'T Volkse Tuintje te Gent. De 50 mensen, ouders en kinderen, die Anny meebracht genoten er van een feestdis (kofiie/chocomelk met koffiekoeken en paaseitjes). Nadien konden de kinderen paaseieren zoeken in het gezelschap van een clown, die de kinderen ook vermaakte met ballonplooien. Voor het naar huis gaan kregen de kinderen een paasknuffel, een leesboek, een kleurboek met kleurpotloden, ballonnen en natuurlijk een pak chocolade paaseieren.     - Vervolg, hieronder "Op uitnodiging"

Feestvieren

Kerstfeest

FeestUitstap

Kerstfeest 2013 in Ontmoetingscentrum Velzeke.
66 kinderen namen deel aan een dag vol animatie. De kerstman bezorgde de 66 kinderen pakken speelgoed, snoep en nieuwe kledij!

In het aanspreken van haar ouders tot en met het opzetten van het naar en van de plaats van gebeuren geraken stopte onze bezielster heel wat tijd en energie. Voor de uitvoering kreeg zij zaterdag bijkomende logistieke steun van 10 vrijwilligers. Maar wat telt zegt Anny “Is dat ik met mijn vrijwilligers als team samen met de mensen van de Lionsclub zorgde voor het realiseren van beleving want dat helpt 200 ouders en kinderen in hun sociaal en maatschappelijk functioneren.”
Herman De Smet, voorzitter van de sociale commissie vertelde dat er in totaal 350 mensen aanwezig waren.
Reactie van een moeder die met haar drie kinderen en hun oma aanwezig was:
Anny schatteke nog een keer een dikke merci voor gisteravond. We hebben ons super goed gevoeld en oma heeft voor het eerst sinds 30 jaar zonder slaappil een gehele nacht doorgeslapen.

Avonduitstap Asse 2014 op uitnodiging van Lionsclub ASSE NW - BRABANT.

Daguitstap Astene op uitnodiging van PLATO Oost-Vlaanderen. Programma

Daguitstap Werchter - The Wall Live - op uitnodiging van Roger Waters (Pink Floyd). Video

Komende Activiteiten

Kerstfeest 2018  -  Kerstfeest 2019
Eerstvolgende Kerstfeest: Thema-activiteit 2022
18 December 2022 In Ontmoetingscentrum Velzeke

Zich Verplaatsen

Goedkoop reizen:

Personen met een WIGW-kaart, Omnio-statuut of een leefloon kunnen zeer voordelig een Buzzy Pazz of Omniopas bij De Lijn aanvragen. Meer info op kortingstarief v/d lijn en gratis abonnement v/d lijn. Er zijn ook enkele mogelijkheden om goedkoper te reizen met de trein. Met de kortingskaart ‘Verhoogde tegemoetkoming’ reis je aan halve prijs in tweede klasse. Vergeet niet dat je op de trein altijd je geldige kortingskaart moet kunnen tonen. Meer info hier (vervoerbewijzen)

Aankondigingen BiJeVa

 • Thema Kleuren:
 • Achtergrond Beelden:
 • BiJeVa
  Onafhankelijke/Autonome
  vrijwilligersvereniging die
 • - kinderarmoede gezicht geeft
  - isolement doorbreekt
  - haar aanpak verspreidt
  - samenredzaamheid versterkt
 •  
 • Bekijk Onze Donateurs