• Katstraat 15 - 9340 Lede
  • (+32) (0)499 24 54 36
  • info@bijeva.be
  • Bank: IBAN BE55 0015 0850 9644 - BIC GEBABEBB       KBO 0885.644.048 - RPR Dendermonde

ARMOEDE MEEMAKEN = MOED OPBRENGEN is een vervolgverhaal waarin de (stille) armoede vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht.

Verhaal 5 - WIM, MAN 41 JAAR, ALLEENSTAAND, 4 KINDEREN, WERKLOOSHEIDSUITKERING, SCHULDBEMIDDELING, HUURWONING

Bij de geboorte van het vierde kind overleed zijn vrouw. Mede daardoor raakte hij werkloos. “IK wilde blijven zorgen voor de kinderen. Het was moeilijk om dat te combineren met mijn job. De baas heeft mij ontslagen. Zo kwam ik in de werkloosheidsuitkering terecht. Al mijn kinderen gingen nog naar school. Daardoor kon ik niets overhouden. Ik kon op de gemeente een kansenpas aanvragen. Dikwijls wist ik mij geen houding te geven als ik in het bijzijn van de kinderen mij moest aanbieden met het pasje.

Soms moest ik noodzakelijke alledaagse spullen op afbetaling kopen. Nog voor alle spaarcenten opwaren ben ik in schuldbemiddeling gegaan. Dikwijls is het bijzonder lastig om een maand financieel rond te komen. Dan stuur ik Anny een sms’je. Zij brengt dan een voedselpakket. Af en toe komt zij langs met kleding en schoeisel. De kinderen mogen ook met haar mee op vakantie.
In bepaalde maanden valt het financieel mee, maar in mijn hoofd blijft voortdurend alert zijn zeuren. Ik nam eens 100 euro uit de kas van de sportclub. Hoe ik dat ooit moest terugbetalen wist ik niet. Het zat me in de maag. Ik had nog nooit gestolen. Op een gegeven moment vertelde ik dat tegen Anny. Die heeft mij toen het geld gewoon gegeven, zodat ik die kas weer kon aanzuiveren. Ik geloof niet dat ik me ooit zo opgelucht heb gevoeld.”

Laat ons niet los en steun het Achter de voordeur-project 'BiJeVa'. In 2016 bestaat het 10 jaar.
Wilt u bezielster Anny De Windt en haar super gewone mensen met hun daadkrachtige inzet als vrijwilliger voor BiJeVa vzw ondersteunen? Uw donatie is welkom op rekeningnummer BE55 0015 0850 9644 t.n.v. BiJeVa vzw.
U krijgt een fiscaal attest waarmee u als schenker van minstens 40 euro per kalenderjaar aanspraak kan maken op 45% directe belastingvermindering v/h bedrag v/d gift.

Page 6 of 6