Anny

Onze bezielster

Lef om krachtige keuzes te maken, daadkracht, durf en doorzettingsvermogen zijn de bijdragen die Anny met hart én ziel in het dagelijks werk voorop zet.

Dat doet zij authentiek, met een vibe en drive die een goed gevoel oproept. Haar gedrevenheid en enthousiasme creëert een omgeving waar de gezinsleden en vrijwillig(st)ers zich uitgenodigd voelen het beste uit zichzelf te halen tijdens BiJeVa activiteiten en services.

Innerlijke kracht en het niveau van toewijding

Verder is haar betrokkenheid op ouder(s) en/of kind(eren) gericht op onvoorwaardelijk dingen mogelijk maken of in elk geval hun kopzorgen en knelpunten te verlichten.

Gelijkwaardigheid gunnen, geduldig luisteren, aandacht, de taal van hun leefwereld leren, haar eigen mens-zijn tonen, emotioneel openhartig zijn, laten zien dat het anders kan zijn, is de manier waarop Anny hen benadert.

Want zij weet dat wat aandacht krijgt groeit en dat een aanpak die mensen betrekt met hun eigen talent, werkt.

Vrienden Zoeken Wij = BiJeVa

Kroonorde

Voor haar verregaand onbaatzuchtig engagement ontving ze in 2007 De Pluim van de Koning Boudewijnstichting, werd ze in 2013 uitgeroepen tot Libelle Vrouw van het Jaar en benoemde Koning Filip haar in datzelfde jaar tot Commandeur in de Kroonorde.

Kus van Messi

De bezielster heeft dan ook al heel wat op haar palmares staan. “In 2012 en 2014 ben ik individueel tot bij Messi geraakt in het oefencomplex van Barcelona. De eerste keer signeerde hij t-shirts en foto’s van onze kinderen. Hij was zelfs aangedaan door de verhalen die ik vertelde. De tweede keer herkende hij mij meteen en kreeg ik een kus op de wang. Ik toonde hem de foto’s van de overhandiging van de T-shirts en de foto’s en hij smolt meteen weg”, herinnert Anny zich nog levendig.

Op podium Werchter

Ook de Jamaicaanse sprinter Usaïn Bolt is voor haar geen onbekende. “Voor de Memorial Van Damme maakte ik de droom waar van één van onze BiJeVakinderen door een ontmoeting met zijn grote idool te regelen. En in Werchter stonden 15 BiJeVakinderen op het podium om mee te zingen met Roger Waters”

 
 
Koninklijk bezoek

Al die inzet bleef niet onopgemerkt, want in de zomer van 2016 besloot Koning Filip om eens langs te komen op eenn BiJeVa-vakantie.

Ereburger

In 2017 verhief het Zottegemse stadsbestuur en de Gilde van de Orde van Sotto haar tot Ridder in de Orde van Sotto en verleenden haar de titel van Ereburger van de Stad Zottegem.

 
 
BARONES

In 2023 verleende koning Filip voor de nationale feestdag aan BiJeVa bezielster Anny De Windt vergunning van persoonlijke adeldom met de persoonlijke titel van barones en de Raad van Adel vergunde haar het voeren van een wapen.

Een erkenning voor het werk dat Anny veel jaren zo graag doet. Vooral de manier waarop zij dat doet wordt door veel mensen gewaardeerd, en ook door de koning.