(Meer) Erbij horen

Welkom bij BiJeVa, de organisatie die zich inzet voor kinderen om ervoor te zorgen dat ze zich beter voelen en meer betrokken zijn bij de samenleving.

Bij BiJeVa organiseren we diverse activiteiten, waardoor BiJeVa-kinderen zich kunnen ontspannen en verrijken. Hieronder lees je meer over de verschillende activiteiten die we organiseren:

Buitenlandse vakanties tijdens de zomer- en kerstvakantie zijn altijd een hoogtepunt van het jaar voor onze kinderen. Bij een gastgezin in Nederland kunnen zij genieten van een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden maken en activiteiten doen die ze thuis nooit zouden kunnen doen.  We doen het in samenwerking met de Nederlandse stichting Europa Kinderhulp . Doordat bij deze vakantieformule ouders met een betere positie betrokken zijn kunnen de BiJeVa-kinderen er ook hun horizon verbreden en nieuwe ervaringen opdoen.

We organiseren ook daguitstappen, zodat kinderen kennis kunnen maken met interessante plekken en nieuwe ervaringen kunnen opdoen.

Verder komt de BiJeVa-sinterklaas en -kerstman bij de BiJeVa-kinderen. Wij gunnen elk van die kinderen hun gelijkwaardigheid. Vanuit dat oogpunt brengen we veel lekkers en naast speelgoed dat een tweede leven verdient ook 1 stuk speelgoed dat een BiJeVa-kind écht graag wil. Zo doet BiJeva een mooie verbinding ontstaan tussen ouder(s) en hun kinderen. Want het zijn kleine echte en oprechte meisjes en jongens geconfronteerd met kansarmoede die groot dromen!Als kind droom je vaak dat de Sint en de kerstman een man op een wolk is, in een rood plunje met een mijter of puntmuts op het hoofd, een grijze baard en zittend op een wit paard of een slee getrokken door rendieren. Gulle gevers die rond 6 december en tijdens kerst met de hulp van schoorsteenpieten of elfjes speelgoed en lekkers uitdelen aan kinderen.Voor kinderen die opgroeien in kansarmoede blijft het meestal bij dromen over deze kindervrienden. Daarmee verbonden hebben hun ouder(s) gevoelens van schaamte en machteloosheid. Samen zorgt dit voor het toenemen van stress en spanningen.

Bij BiJeVa vinden we het belangrijk dat kinderen zich betrokken voelen bij de samenleving en zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Dankzij onze diverse activiteiten krijgen kinderen de kans om nieuwe ervaringen op te doen en zichzelf te ontwikkelen op een leuke en ontspannen manier.